کنگره بین المللی ترومبوز هموستاز
به اطلاع می رساند کنگره بین المللی ترومبوز هموستاز با همکاری کانون هموفیلی ایران در تاریخ 6،5،4 مردادماه در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می گردد
بنام خدا
استادان، همکاران گرامی
دست اندر کاران محترم و عزیز عرصه بیماریهای خونریزی دهنده ارثی
با سلام و احترام فراوان
همانطور که استحضار دارید حدود یکسال از تاسیس اولین انجمن علمی تخصصی متشکل از متخصصین کلیه رشتههای مختلف بالینی حوزه لخته و انعقاد خون در ایران میگذرد. اتفاق مبارکی که پس از حدود دو دهه تلاش اساتید دانشگاهی و سایر پزشکان درمانگر جهت هماندیشی علمی منسجم چند رشتهای در این حوزه با تشکیل اولین مجمع عمومی تحت نظارت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و با حضور دو تن از اعضای برجسته انجمن بینالمللی ترومبوز هموستاز در پایان سال 1394 به ثمر نشست. امروز افتخار دارم که از طرف این انجمن برگزاری نخستین کنگره سالیانه بینالمللی ترومبوز هموستازایران و دومین مجمع عمومی این انجمن را مقارن با سالگرد پنجاهمین سال تاسیس کانون هموفیلی ایران و در هفته ملی هموفیلی اعلام دارم. این همزمانی مبارک را هر چند باید به فالنیک گرفت ولی در اجرا تصادفی نبود. تصمیمی بود متعمدانه از سوی اعضای محترم هیئت مدیره و برای نشان دادن یکی از مهمترین اهداف راهبردی انجمن، که محوریت پیام اینجانب را در بر میگیرد.
از زمان تاسیس کانون هموفیلی ایران در 50 سال پیش در دهه 40 تا حدود دو دهه پیش در اواخر دهه 70 شمسی حوزه ترومبوز هموستاز و بویژه هموفیلی دچار چالشهای فراوانی بود. علیرغم اینکه تقریبا در اوایل دهه 50 و تقریبا همزمان با تاسیس سازمان انتقال خون ایران، اولین کنگره جهانی هموفیلی در خارج از اروپا با تلاش و فراوان استاد ارجمند اقای دکتر فریدون علا در ایران برگزار گردیده بود، ولی فعالیتهای پراکنده درمانی و مطالعات پژوهشی غیرمنسجم دانشگاهی، کمبود نیروی انسانی دانشگاهی و تخصصی علاقمند، عدم تجهیزات و امکانات تشخیصی و درمانی ناشی از جنگ تحمیلی، بیبرنامگی در سیاستهای کلان درمانی، و نهایتا دخالتهای غیرکارشناسانه در درمان به دور از مبانی علمی سبب کاهش کارآمدی فعالیتهای دلسوزانه همه دست اندرکاران این حوزه و تشویش فکری بیماران و حتی درمانگران و نهایتا چالشهای بینتیجه و آزاردهنده شده بود. از سوی دیگر فقدان هرگونه جذابیت اقتصادی برای کادر بالینی درگیر سبب شده بود که این دور معیوب کمبود و پراکندگی متخصصین و کارشناسان علاقمند، دخالتهای ناشی از خلا کارشناسی، تشویش و نگرانی ناشی از ناکارآمدی که برون ده آن بیانگیزگی بیشتر در ورود نیروهای متخصص به این حوزه بود ادامه یابد. اما از اوایل دهه هشتاد با گرد هم آمدن صمیمانه، پیگیر، بیحاشیه و علمی معدود متخصصین رشتههای مختلف ایرانی داخل و خارج از کشور که وجه مشترکشان علاقه وافر به موضوع ترومبوز و هموستاز بود این دور معیوب شکست و با باز تعریف وظایف و مسئولیتهای هر یک از دست اندرکاران این حوزه فاصله بین مجامع علمی، مراکز تصمیمگیر دولتی و انجمنهای مردمی کمتر شد. متعاقب این حرکت افزایش روزافزون کارآمدی در ارتقا سلامت بیماران هموفیلی کشور خود را نشان میداد. افزایش کمی و کیفی نیروهای انسانی علاقمند بالینی و علوم پایه تاسیس مدیریت متمرکز سیاستگذاری سلامت هموفیلی در سیستم دولتی، افزایش مراکز جامع درمان هموفیلی سراسر کشور، راهاندازی بانک ملی اطلاعات هموفیلی، افزایش شاخصهای مصرف فاکتورهای انعقادی و ارتقا کیفیت زندگی بیماران، تدوین و اجرای پروتکلهای پیشرفته درمان پیشگیرانه و القاء تحمل ایمنی، تولید فرآوردههای انعقادی و حتی نوترکیب ژنریک در داخل کشور، اجرای چندین مطالعه کار آزمایی بالینی ملی و بینالمللی از اهم دستاوردهای ده سال اخیر این حرکت میباشد. اوج این همصدایی و افزایش کارآمدی تصمیم به برگزاری نخستین کنگره سالیانه بینالمللی ترومبوز هموستاز ایران بدنبال تاسیس این انجمن علمی تازه تاسیس به مناسبت پنجاهمین سالگرد شناخته شدهترین سازمان مردم نهاد بیماران هموفیلی در کشور میباشد. متاسفانه التهابات و نا امنیهای سیاسی منطقه به ما این اجازه را نداد تا این موفقیت خود را در حضور جمع بیشتری از نخبگان هموفیلی جهان به نمایش گذاریم. ولی امید است حتی حضور حداقلی افراد برجسته بینالمللی حاضر در این کنگره این فعالیت مشترک دولت، سازمانهای مردمی غیردولتی بیماران و انجمنهای علمی تخصصی و بویژه چند رشتهای در ایران را به عنوان الگوی موفقی به کشورهای در حال توسعه در ارتقا سلامت بیماران هموفیلی ارائه نماید.
دکتر پیمان عشقی
ریاست انجمن ترومبوز هموستاز ایران
با امتیاز بازآموزی
زمان :6،5،4 مرداد 1396
مکان : تالار امام خمینی دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی
http://ihs.ihc50.ir :آدرس سایت انجمن ترومبوز و هموستاز