گزارشی از سومین همایش جامع کشوری پرستاری و اولین همایش جامع کشوری فیزیوتراپی در هموفیلی و بیماری های خونریزی دهنده
همایش جامع کشوری پرستاری وفیزیوتراپی در هموفیلی و بیماریهای خونریزی دهنده در تاریخ 9 الی 11 دی ماه 1394 در جزیره کیش با دو برنامه مجزا برای پرستاران و فیزیوتراپیست ها با حضور سخنرانان پرستار، فیزیوتراپی و پزشکان درمانگر مراکز درمانی هموفیلی کشور برگزار شد...
همایش جامع کشوری پرستاری وفیزیوتراپی در هموفیلی و بیماریهای خونریزی دهنده در تاریخ 9 الی 11 دی ماه 1394 در جزیره کیش با دو برنامه مجزا برای پرستاران و فیزیوتراپیست ها با حضور سخنرانان پرستار، فیزیوتراپیست و پزشکان درمانگر مراکز درمانی هموفیلی کشور برگزار شد.
اهداف همایش:
1. افزایش دانش , نگرش و عملکرد مبتنی بر شواهد علمی در پرستاران و فیزیوتراپیستهای هموفیلی
2. گسترش کمی و کیفی این دو رشته در هموفیلی
3. برگزاری همایشی متناسب با شان جهت افزایش انگیزه مشارکت فعال این دو رشته در هموفیلی
4. آموزش آموزش دهندگان با هدف افزایش توانمندی آموزشی اعضائ این دو رشته در هموفیلی
5. تشکیل بانک اطلاعاتی جامع اعضائ علاقمند و درگیر این دو رشته
6. تلاش جهت استقرار یک سیستم ارزیابی و نمره دهی برای نیروهای فعال در این دو رشته بعنوان مجوز دوره ای /بازآموزی برای فعالیت در کشور
7. تشکیل شبکه همکاری درون رشته ای و بین رشته ای پرستاران و فیزیوتراپیست ها در شهر , منطقه , استان و کشورجهت تبادل نظر , مدیریت و حل مشکلات
8. جلوگیری از اعزام ها و نیز اعمال جراحی بی مورد
9. نزدیک کردن و ادغام حیطه درمان با آموزش و پژوهش
10. درگیر کردن پزشکان درمانگر سطح اول هموفیلی با هدف ارتقائ باور جایگاه پرستاری و فیزیوتراپی
در این همایش، سخنرانان ابعاد مختلف در زمینه مراقبت های پرستاری و فیزیوتراپی در بیماری هموفیلی را مورد بحث قرار داده و در پایان هر سخنرانی در قالب سه سوال پرسش و پاسخ از طریق سیستم سایبرتوسط سخنران از حضار جلسه صورت گرفت. در انتهای همایش به 6 نفر از پرستاران و 3 نفر از فیزیوتراپ های هموفیلی که بیشترین امتیاز را کسب کرده بودند، جوایزی اهدائ شد.
همچنین کارگاهی در پنج گروه با معرفی 5 کیس مختلف توسط پزشکان درمانگر اصلی مراکز جامع درمان بیماری هموفیلی با حضور پرستاران و در روز سوم، کارگاه رجیستری و ثبت اطلاعات بیماران هموفیلی نیز برای پرستاران و فیزیوتراپ ها توسط کارشناس اداره پیوند بیماری های خاص (سرکار خانم دکتر حنطوش زاده) و پزشک درمانگر مرکز جامع هموفیلی بیمارستان مفید برگزار شد. در انتهای همایش نیز برگه های نظر سنجی از هرسخنران میان حضار توزیع و جمع آوری گردید که اسکور آن در انتهای متن گزارش آمده است.
در کنار برنامه همایش، CDآموزشی در خصوص نحوه آتل گیری و گچ گیری که از قبل تهیه شده بود به پرستاران داده شد. همچنین کلیه اسلایدهای سخنرانان جهت مطالعه علاقمندان روی وب سایت مرکز قرار گرفته است.
از جمع بندی کلی محتوای این همایش سه روزه، نتایج ذیل قابل ذکر است:
1. عملکرد مبتنی بر پروتکل مورد حمایت و تاکید قرار گیرد
2. تشکیل گروه در فضای مجازی جهت استمرار تبادل اطلاعات بین پرستاران و فیزیوتراپیست های کشور وحمایت از این گروه
3. تعرفه خدمات ارتوپدی غیر تهاجمی مانند رادیوسینووردزیس، تعرفه خدمات پرستاری به خصوص بند آورنده های موضعی، تعرفه خدمات فیزیوتراپی طولانی مدت و مکرر جهت پیگشیری از هزینه های گزاف درمان و در نهایت توصیه به معاونت درمان وزارت بهداشت با افزایش تعرفه های فوق الذکر جهت کاهش و جلوگیری از هزینه های بالای مصرف فاکتور که بار اصلی هزینه در درمان بیماران هموفیلی می باشد.
4. حمایت و تشویق جهت افزایش انجام مطالعات بالینی به خصوص در مورد هزینه اثربخشی در بیماری هموفیلی با حضور فعال پرستاران و فیزیوتراپیست ها (فراخوان طرح های تحقیقاتی پرستاران و فیزیوتراپیست ها برای اجرا در مرکز تحقیقات بیماری های خونی مادرزادی کودکان)
5. توصیه در باب اهمیت استقرار سیستم های ارزیابی کیفیت زندگی، ارزیابی های استاندارد وضعیت ماسکولار اسکلوتال و ارزیابی های تصویر برداری اعم از MRI، سونوگرافی ورادیولوژی در تشخیص زودرس و پیشگیری از پیشرفت مشکلات و عوارض بیماری
6. مقدمات اولیه برای فعالیت ها و مشارکت های بین المللی با همکاران و جوامع هم رشته خارج از کشور. با توجه به دستاوردهای این همایش به خصوص در زمینه فیزیوتراپی برگزاری همایش منطقه ای با حضور متخصصان فیزیوتراپی، ارتوپدی و هماتولوژی در سال های آینده توصیه می شود.